Lezing en congres

'Archiefdiensten voor de creatieve sector': The archives @ the architects op Informatie Aan Zee

do, 14/09/2017

Informatie Aan Zee is het tweejaarlijkse ICT-congres voor bibliotheken, archieven en documentatiecentra georganiseerd door VVDAB. Het omvat een beursgedeelte en een omvangrijk programma van presentaties, workshops, panels en productpresentaties.

Op de editie van dit jaar (14 en 15 september 2017) presenteren het Architectuurarchief Provincie Antwerpen, Centrum Vlaamse Architectuurarchieven, het Firmament en PACKED vzw concepten om personen en organisaties uit de creatieve sector te begeleiden in een vorm die haalbaar is voor de erfgoedorganisties en concrete resultaten oplevert binnen de creatieve sector. We bespreken voor- en nadelen en do's en don'ts voor organiserende erfgoedorganisaties. Specifiek voor architectuur zullen de bevindingen van het project The archives @ the architects worden toegelicht.

Nadien gaan de verschillende presentatoren in debat met Nederlandse collega’s om de situaties in beide regio's te vergelijken en mogelijke alternatieven te verkennen.

Dit event 'Archiefdiensten voor de creatieve sector' vindt plaats op donderdag 14 september 2017 i.h.k.v. Informatie Aan Zee.

Alle info en het volledige programma van Informatie Aan Zee vind je op de website van de VVBAD.