Studiedag

Colloquium / Erfgoed Passie/Passé

vr, 16/03/2018 - 09:30

2018 is het Europese Erfgoedjaar. Wat is er sinds het Monumentenjaar 1975 allemaal gebeurd? Hoe is monumentenzorg geëvolueerd en in welke mate werd het maatschappelijk draagvlak verbreed? Hoe speelden de vele actoren daar op in: de Vlaamse overheid en het agentschap Onroerend Erfgoed, de Vlaamse Bouwmeester, de provinciale en gemeentelijke diensten, de erfgoedverenigingen, de erfgoed- opleidingen, de eigenaars, de architecten, de aannemers, de gespecialiseerde restaurateurs? Wat is de rol van al deze actoren vandaag?

Het wordt hoog tijd om terug te kijken naar deze voorbije periode, maar tegelijkertijd is het een ideale gelegenheid om vooruit te blikken.

Op 16 maart 2018 organiseert vzw Gorduna een colloquium voor iedereen die een antwoord zoekt op deze vragen en voor iedereen die het bouwkundig erfgoed in het hart draagt.

Locatie

Atheneum Antwerpen, zaal AthenA, Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen. Meer info op www.zaalathena.be

Zaal AthenA ligt in hartje Antwerpen, aan de Rooseveltplaats. Centraal Station en busstation Rooseveltplaats zijn op een steenworp afstand, evenals Parking Roosevelt en Parking Gaumont

Inschrijven

Inschrijven kan tot 7 maart 2018 via het online inschrijvingsformulier.

 

Extra informatie

Organisatie: 
Gorduna vzw - vereniging van restauratie-conservatiearchitecten
Locatie: 
Atheneum Antwerpen, zaal AthenA, Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen
E-mailadres: 
colloquium@gorduna.be
Website: 
www.gorduna.be