Lezing en congres

Lezing | Tom Avermaete: Stynen in Chandigarh

di, 04/12/2018 - 20:00

Tijdens de opening van de tentoonstelling Stynen in Chandigarh op 4 december in deSingel geeft architectuurhistoricus Tom Avermaete een lezing over hoe Léon Stynen via zijn foto’s van de Indiase stad Chandigarh een dialoog start met Le Corbusier, de grootmeester van de moderne architectuur.

Fotografie en architectuur hebben een lange verwantschap. Zo ook in het werk van Léon Stynen. In 1963 fotografeert Stynen Chandigarh, de stad die werd betiteld als ‘het meest radicale ontwerp van de moderne architectuur’. Ontworpen door de Zwitserse architect Le Corbusier in 1947 als een van de nieuwe hoofdsteden van het onafhankelijke India, trok ze internationaal de aandacht van architecten en critici. Leon Stynen was een van hen. Net als vele andere ontwerpers legde hij dit fenomeen van de moderne architectuur vast op de gevoelige plaat, maar wel op een heel eigen wijze met veel oog voor het architectuurdetail.

Praktisch
di 4 dec om 20u in deSingel
taal: Nederlands
gratis
Schrijf je hier in

In het kader van de tentoonstelling Leon Stynen, architect en het bredere programma van Stynen2018. Meer info op stynen2018.be of volg #stynen2018

Extra informatie

Organisatie: 
Vlaams Architectuurinstituut
Locatie: 
deSingel
Related items
project
Campagnebeeld Stynen2018. Léon Stynen met de maquette van het Economische Centrum in Antwerpen, circa 1969. (Archief Paul De Meyer) (Collectie Vlaams Architectuurinstituut. Langdurige bruikleen Vlaamse Gemeenschap)