• Verner Panton
Lezing en congres

Seminarie / Plastics in Modern Movement Interiors

ma, 05/03/2018 - 08:45
vr, 09/03/2018 - 17:00

Het eerste DOCOMOMO ISC/Interior Seminar 'Plastics in Modern Movement Interiors. Conservation and (re-)design of plastic Finishes, Furniture and Products' loopt van 5 tot 9 maart 2018. Het bestaat uit een internationaal seminarie op 5 maart met een excursie in Brussel de dag erna, gevolgd door een reeks workshops voor doctoraatsstudenten. 

Seminarie, excursie en workshops hebben tot doel onderzoekers, ontwerpers en erfgoedprofessionals bewust te maken van conservatie en (her)gebruik van plastic, met de filosofie van circulaire economie in het achterhoofd. Het programma combineert theoretische, historische en praktijkgerichte invalshoeken in een interdisciplinaire context.

VAi-medewerker Nina Serulus belicht op maandag 5 maart de naoorlogse context van plastic meubilair aan de hand van het Belgische meubelbedrijf Meurop, dat in de jaren 1960 goedkoop plastic meubilair op de markt bracht.

Inschrijven

Leden van DOCOMOMO_BE kunnen inschrijven aan studententarief via deze link (vul 'DOCOMOMO' in in het veld waar de universiteit ingevuld moet worden).

 

Bijlage: 
PDF-pictogram Programma

Extra informatie

Locatie: 
UAntwerpen, Faculteit Ontwerpwetenschappen, Mutsaardstraat 31, 2000 Antwerpen