• © Centre Pompidou, Mnam-Cci, Dist. RMN-Grand Palais / Gisèle Freund, reproduction de Guy Carrard - © RMN gestion droit d’auteur/Fonds MCC/IMEC© Centre Pompidou, Mnam-Cci, Dist. RMN-Grand Palais/Gisèle Freund/reproductie Guy Carrard - © RMN/Fonds MCC/IMEC
Tentoonstelling

Tentoonstelling / Le Corbusier. Mesures de l'homme

wo, 29/04/2015 - 11:00
ma, 03/08/2015 - 21:00

Nog tot 3 augustus loopt de tentoonstelling Le Corbusier. Mesures de l'homme in het Centre Pompidou in Parijs. De tentoonstelling biedt een overzicht van leven en werk van de vijftig jaar geleden overleden Zwitsers-Franse architect en stedenbouwkundige.

Het Architectuurarchief Provincie Antwerpen en het CVAa grijpen de vijftigste verjaardag van Le Corbusiers overlijden aan om in het najaar een een kleine tentoonstelling op te zetten rond het Huis Guiette, de enige realisatie van de architect op Belgisch bodem. Deze tentoonstelling in de VAi-vitrine loopt parallel met de tentoonstelling Levensecht van het Vlaams Architectuurinstituut, waarin Le Corbusiers Chandigarh een van de cases is. Verder organiseert Amarant in het najaar van 2015 een reeks cursussen en een reis rond Le Corbusier.

Over de relaties van Le Corbusier met België verscheen in 1997 de publicatie Le Corbusier & la Belgique. Zo waren er lezingen in de jaren 1920, het plan voor Antwerpen Linkeroever (i.s.m. Huib Hoste en Fé Loquet, 1932), het beroemde Philipspaviljoen op Expo 58 (i.s.m. Xenakis), de contacten rond de Exposition internationale de la technique de l'eau de 1939 in Luik waarvoor Le Corbusier de steun van Henry van de Velde vroeg (zie Henry van de Velde. Brieven van architecten. Bezoekersgids, pp. 27-28).

Archiefmateriaal en stukken met betrekking tot Le Corbusier zijn te vinden in verschillende Belgische collecties, waaronder:

 

Extra informatie

Organisatie: 
Centre Pompidou
Locatie: 
Centre Pompidou, Place Georges Pompidou, 75004 Parijs