• Eliot Noyes lectures for ‘Omnibus’ documentary, 1955
Tentoonstelling

Tentoonstelling / Maquettes. Verbeelding op schaal (STAM Gent 2014) - Laatste dagen!

vr, 14/11/2014 - 10:00
zo, 26/04/2015 - 17:00

Vanaf 14 november 2014 loopt in het STAM Gent een tentoonstelling rond maquettes. Alle aspecten van deze miniatuurversies van onze omgeving komen erin aan bod, met een centrale plaats voor Gentse projecten.

De STAMtentoonstelling benadert maquettes als de tot de verbeelding sprekende objecten die ze zijn. Het (bouw)project wordt in beeld gebracht, maar de focus ligt op de maquette zelf. Maquettes. Verbeelding op schaal laat zien voor wie de maquettes werden gemaakt, wie ze heeft gebouwd, hoe ze werden gebruikt en waarom ze werden bewaard. Maquettes verwonderen - ze openen de wereld en werelden die niet, nog niet of niet meer bestaan.
 
Op de tentoonstelling zijn onder andere maquettes te zien van Coussée & Goris Architecten, Lieven Cruyl, Geert De Groote Architecten, Luc Deleu, Toyo Ito, Neutelings Riedijk Architecten, Ney & Partners, Pieter Pourbus, Robbrecht en Daem architecten – Marie-José Van Hee Architecten, Philippe Samyn and Partners, Henry van de Velde, Theo van Doesburg, Georges Vantongerloo en een installatie van Edwin Zwakman.
 
Het maquettesymposium, dat het CVAa in juni 2013 organiseerde in deSingel samen met het STAM, vormde het officiële startschot van de aanloop naar de expo. Deze loopt van 14 november 2014 tot 26 april 2015. Het CVAa droeg bij als lid van het reflectiecomité voor de tentoonstelling en publiceert samen met STAM een boek rond maquettes met dezelfde titel.
 
Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op de website van het STAM

Lees meer over de publicatie Maquettes. Verbeelding op schaal

 

Extra informatie

Organisatie: 
STAM Gent
Locatie: 
STAM Gent, Bijlokesite, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent
E-mailadres: 
stam@gent.be