• Stadion KV Mechelen(c) Willemen groep
  • Stadion KV Mechelen(c) Willemen groep

Erfgoed en bouwbedrijf / Bouwbedrijf Willemen brengt haar werven in beeld

Hoe betrek je het bredere publiek bij iets complex als een grootschalig bouwproject? Misschien is een time lapse wel een goed idee! Time lapses laten je toe om processen die zich erg traag ontwikkelen zichtbaar te maken door deze versneld af te spelen. Denk maar aan de groei van een plant of het draaien van de sterrenhemel.

Maar dus ook bouwwerven. Hieronder kun je twee time lapses bewonderen die bouwbedrijf Willemen Groep maakte van de bouw van het nieuwe voetbalstadion van KV Mechelen in 2015 (fase 1) en 2016 (fase 2). De communicatieafdeling van het bedrijf gebruikt time lapses als  communicatiemiddel om een werf op een snelle, luchtige en boeiende manier aan de mensen te tonen en uit te leggen. Het bedrijf merkt dat time lapses, meer dan gewone foto's of video's, betrokkenheid creëert en dat de filmpjes vaker op sociale media worden gedeeld.

De time lapses zijn daarnaast ook handige geheugensteuntjes. Omdat ze in grote lijnen tonen hoe bouwprojecten zijn gefaseerd en opgebouwd, kunnen ze dienen voor het onderhoud van het gebouw alsook ter inspiratie voor volgende, gelijkaardige projecten. Time lapses zijn dus een handige aanvulling om de realisaties van je bedrijf te documenteren.

In principe is een time lapse gewoon een reeks foto's die volgens een vast tijdsinterval worden gemaakt en daarna versneld worden afgespeeld zoals een video. Een goede time lapse maken heeft echter een prijskaartje. Speciale camera's en software zijn vereist en ook over het standpunt van de camera's moet goed worden nagedacht. De technologie evolueert bovendien snel naar steeds betere kwaliteit.

Willemen Groep zal in de toekomst voor specifieke werven blijven inzetten op het maken van time lapses, zoals op dit moment voor de bouw van een containerterminal in Tanger (Marokko). Nieuwe time lapses worden steeds gepost op het youtube-kanaal van Willemen Groep.

Terug naar de andere praktijkvoorbeelden.

Terug naar de hoofdpagina.