• (c) Freepik

Erfgoed en bouwbedrijf / documenteer en beheers je digitale werkprocessen

Bouwbedrijven brengen vaak complexe informatie voort. Technische tekeningen volgen een complexe serie aan conventies en ook bij BIM-projecten worden omstandige afsprakenkaders gecreëerd. Voor de latere interpretatie van deze informatie is het belangrijk dat de gevolgde conventies en afspraken worden gedocumenteerd.

Tegelijkertijd nemen de mogelijkheden om bestanden aan te maken en delen zienderogen toe. Werffoto’s kunnen worden gedeeld met WhatsApp, bouwprojectinformatie via deelsites, terwijl klantengegevens worden gestockeerd in een CRM-systeem.

Het loont voor een bedrijf de moeite om al deze digitale werkprocessen en informatiestromen in kaart te brengen. Niet alleen ben je zo op de hoogte op welke plekken je informatie zich bevindt, ook kunnen risico’s in kaart worden gebracht (wat met vertrouwelijke informatie?) en inefficiënties worden ontdekt.

Hoe begin je daaraan? Je kan aan de hand van een analyse van de werkprocessen die aanwezig zijn in het bedrijf, de digitale werkprocessen en informatiestromen in kaart brengen. Meer info hierover vind je hier.

Terug naar digitaal archief.

Terug naar het overzicht voor archief- en informatiemanagement.

Terug naar de hoofdpagina.