• Behangpapier naar ontwerp van Victor Servranckx, Universiteitsarchief Leuven (c) KIK-IRPA
nieuws

Nieuw tijdschrift voor interieurgeschiedenis en design

Het Tijdschrift voor Interieurgeschiedenis en Design is de opvolger van de Gentse Bijdragen tot de Interieurgeschiedenis. Het tijdschrift wil een forum bieden voor wetenschappelijk onderzoek naar de geschiedenis van het interieur en design.

Mogelijke onderwerpen zijn historische interieurs, meubelkunst, kunstnijverheid, juweel- en edelsmeedkunst, grafisch design, mode en gebruiksvoorwerpen in keramiek, glas, zilver, leder, enz. Geografisch ligt de klemtoon op België en Nederland. Alle historische periodes kunnen aan bod komen. Het gaat in eerste instantie om (kunst)historisch onderzoek, maar ook bijdragen uit andere wetenschapsdisciplines zijn welkom, net als een meer theoretisch-filosofische insteek en interdisciplinaire of materiaal-technische studies relevant voor erfgoed- en monumentenzorg. 

Artikels of voorstellen voor themanummers kunnen doorlopend worden opgestuurd aan de redactie. Deadline voor inzending om in aanmerking te komen voor het eerstvolgende nummer is telkens 15 juni.

Auteursrichtlijnen

Zie: http://www.historischinterieurenontwerp.ugent.be/auteursrichtlijnen/

Kernredactie 

Reinier Baarsen, Anna Bergmans, Marjan Sterckx

Editorial board 

Werner Adriaenssens, Koenraad Brosens, Karolien De Clippel, Johan de Haan, Fredie Floré, Willemijn Fock, Javier Gimeno Martinez, Vlad Ionescu, Eloy Koldeweij, Leen Meganck, Wim Nys, Jet Pijzel-Dommisse, Lut Pil, Annelies Thoelen, Ilja Van Damme, Sara Van Dijck, Margriet van Eikema Hommes, Linda Van Santvoort, Ann Verdonck, Bart Verschaffel, Pieter Vlaardingerbroek 

Contact

em. prof. dr. Anna Bergmans: anna.bergmans@ugent.be

Bestellen

Via de website van Peeters Publishers

Call for papers