• Bewegende landschappen. Over stedenbouw en film
  • Presentatie Christoph Grafe, directeur van het VAi (c) VAi/CVAa, 2013
  • Presentatie Sofie De Caigny, coördinator van het CVAa (c) VAi/CVAa, 2013
nieuws

Nieuwe publicatie "Bewegende landschappen. Over stedenbouw en film" voorgesteld

Op 10 december stelde het CVAa haar nieuwe publicatie Bewegende landschappen. Over stedenbouw en film voor. In deze nieuwe publicatie wordt de naoorlogse geschiedenis van de stedelijke ontwikkeling in Vlaanderen geschetst aan de hand van vier historische films, die op een DVD met het boek worden meegeleverd. Bekijk hier de inhoudstafel en inleiding van de publicatie.

De boekvoorstelling werd tegelijkertijd opgevat als afsluiting van het project "Vijftig jaar wet op de stedenbouw", dat het CVAa in 2012 startte. Tijdens het twee jaar durende project werd een grote hoeveelheid erfgoed over die cruciale vijftig jaar ruimtelijke ontwikkeling in Vlaanderen geregistreerd in de Databank Architectuurarchieven. Als aanvulling op dit bronnenmateriaal werd een oral history project opgezet. Negen kroongetuigen van de stedenbouwkundige ontwikkeling van Vlaanderen werden hierbij geïnterviewd.

De interviews zijn samen met de andere bevindingen van het project "Vijftig jaar wet op de stedenbouw" ontsloten op de projectpagina van het CVAa.

Boek, DVD en voorstelling zijn mee mogelijk gemaakt door de Nationale Loterij van België.

U kunt hier de presentatie van Sofie De Caigny op de boekvoorstelling herbeluisteren.