• Uit het archief van Baeckelmans en Toen - Collectie VAI - Collectie Vlaamse Gemeenschap
nieuws

Project "Persistent Architecture" van start

Met het project Persistent Architecture wil het VAi in 2019 en 2020 een inhaalslag realiseren in de registratie van de oudste archieven in de VAi-collectie, waaronder het archief van Engetrim en het archief van Frans en Jozef Baeckelmans en Karel Toen. Deze registratie laat ons toe om de bijzonder waardevolle tekeningen in het archief te digitaliseren en online te publiceren.

Tegelijk werken we aan de online publicatie van de collectiegegevens in onze databank, zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen. Hiervoor bouwen we niet alleen een nieuwe website, maar leggen we ook persistente koppelingen met andere systemen zoals de inventaris Onroerend Erfgoed en Wikipedia. Dit doen we met de gewaardeerde ondersteuning van partners Onroerend Erfgoed, het ModeMuseum Antwerpen en VIAA.

Kortom, binnenkort vind je meer van onze collectie  online, op verschillende plaatsen. Voor een voorsmaakje kun je alvast terecht op onze Flick-pagina.

De inventarissen van onze collectie zijn voorlopig online raadpleegbaar op collectie.architectuurarchiefvlaanderen.be.

Het Vlaams Architectuurinstituut ontving van de Vlaamse Gemeenschap 75.000 EUR projectondersteuning voor het project Persistent Architecture.