Boek / Het Gekwetste Gewest

De archievengids Het Gekwetste Gewest brengt voor het eerst een integrale toegang op de verschillende archieven die de wederopbouwarchitectuur in de Westhoek documenteren. In private archieven van architecten, aannemers en belangrijke organisaties die een rol speelden bij de wederopbouw van de Westhoek is vaak boeiend materiaal te vinden dat mogelijk aan het oog van de onderzoeker, ambtenaar ruimtelijke ordening, architect of restaurateur ontsnapt.

Gedurende twee jaar voerde het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven een doorgedreven onderzoek naar alle mogelijke betrokkenen bij de wederopbouw en de archieven die ze nalieten. Het boek is een onmisbaar werkinstrument voor al wie meer wil weten over de wederopbouwarchitectuur in de Westhoek, maar ook daarbuiten.

Uniek historisch beeldmateriaal uit de onderzochte archieven en de frisse vormgeving van Lodewijk Joye, maken de archievengids tot een mooi en aangenaam boek dat de culturele rijkdom en diversiteit van architectuurarchieven in de kijker plaatst.